L’Ajuntament d’Aiguamúrcia renovarà l’enllumenat públic als nuclis agregats

23/09/2021

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia renovarà l’enllumenat públic als nuclis agregats


L’Ajuntament d’Aiguamúrcia impulsa la renovació de l’enllumenat públic als nuclis agregats al terme municipal. Ara, s’inicia el procés de liitació i es preveu que el projecte pugui executar-se a principi de l’any que ve.

 

En l’actualitat, els punts de llum existents son de vapor de sodi, les tipologies de les lluminàries son clàssiques i els vials de diversos tipus. La primera tinent d’alcalde, Dolors Palma, destaca que una de les línies estratègiques de la legislatura és l’aposta ferma per la il·luminació LED. Es tracta d’una tecnologia que genera una disminució de les emissions de CO2 i comporta un estalvi econòmic al ciutadà.
 

Els antecedents per millorar l’enllumenat públic a Aiguamúrcia es remunten a finals de 2019, quan es va fer una prova pilot a la urbanització Els Manantials de Santes Creus, també subvencionada pel PAM, amb la col·locació d’una cinquantena de fanals nous. L’actuació va suposar un estalvi de més del 70% del consum.
 

D’altra banda, a través dels ajuts del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), hi ha la previsió que l’any 2024 s’hagi canviat tota la il·luminació en tots els nuclis que pertanyen al terme municipal.
 

Les obres tenen un cost total de 158.061,88 euros, cofinançat pels PUOSC, el PAM i l'Ajuntament. El projecte permetrà la millora de la qualitat lumínica i el compliment de la normativa d’eficiència energètica.